Nieuwe+topman+voor+FloraHolland
Nieuws
© Eigen Foto

Nieuwe topman voor FloraHolland

Lucas Vos kiest ervoor zijn functie als bestuursvoorzitter van Royal FloraHolland te beëindigen. Steven van Schilfgaarde neemt zijn taken over.

De raad van commissarissen van FloraHolland is voornemens om Steven van Schilfgaarde per 1 januari 2018 te benoemen tot chief executive officer (CEO) van FloraHolland.

Lucas Vos: 'Ik heb genoten van de afgelopen vier jaar en kijk vol trots terug. Trots omdat we samen met kwekers, klanten en medewerkers de sierteeltsector sterker hebben gemaakt. Ik heb veel energie gekregen van het lopen door onze veilinghallen met onze betrokken medewerkers, of door de kassen en daar de passie van de kweker te voelen.'

Goede weg

FloraHolland zit volgens Vos op de goede weg. 'Maar we zijn er nog niet. Waarom dan toch deze keuze? De fase waar FloraHolland nu middenin zit, is een fase van operationalisering. Dat vraagt om een ander soort leiderschap. Daarom ik ervoor om te gaan. Dat is goed voor Royal FloraHolland en dat is goed voor mijzelf.'

Jack Goossens, voorzitter van de raad van commissarissen: 'Lucas Vos heeft de afgelopen vier jaar verbinding gebracht en richting gegeven in een tijd waarin wij dat nodig hadden. Dat is van grote waarde geweest voor de coöperatie.'

Vos ziet zichzelf niet als de aangewezen persoon als het gaat om de implementatie van de strategie en hij maakt ruimte voor een nieuwe CEO. 'Dat siert hem, als leider en als mens', zegt Goossens.

Continuïteit

Met de benoeming van Van Schilfgaarde kiest FloraHolland voor continuïteit en slagkracht, aldus Goossens. 'Hij kan onze strategie tot een succes maken en daarbij de noodzakelijke versnelling realiseren. Hij kent de organisatie van binnenuit en maakt dus een vliegende start.'

Van Schilfgaarde ziet veel mogelijkheden voor een prachtige toekomst voor FloraHolland. 'Door samen te werken in de sierteeltsector is er groei mogelijk voor een ieder en kunnen we gezamenlijk de gehele wereld voorzien van bloemen en planten. We creëren een onafhankelijk digitaal handelsplatform voor onze leden en hun klanten.'

De ondernemingsraad van FloraHolland is advies gevraagd over de benoeming. Over de opvolging van de chief financial officer zal in een later stadium een mededeling worden gedaan.

Op de foto Lucas Vos (links) en Steven van Schilfgaarde.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  24° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  24° / 16°
  60 %
 • Zondag
  24° / 16°
  20 %
Meer weer