SGP vraagt Dijksma vrijstelling keuringsplicht

De SGP-fractie in de Tweede Kamer dringt aan op het terugdraaien van de vierjaarlijkse keuringsplicht voor noodstroomaggregaten. Woensdag zijn schriftelijke vragen gesteld aan staatssecretaris Sharon Dijksma (I&M).

SGP+vraagt+Dijksma+vrijstelling+keuringsplicht
© DIRK HOL

In de vragen wijst Kamerlid Roelof Bisschop op de berichtgeving op Nieuweoogst.nu. Daar is gemeld dat boeren schrikken van de 1.200 euro kostende keuring voor apparaten die vaak jarenlang niet worden gebruikt.

LTO Nederland stelde de kwestie aan de orde bij het ministerie van I&M, maar kreeg daar nul op het rekest. Bisschop richt zich in zijn vragen nu rechtstreeks tot de verantwoordelijke staatssecretaris.

Inhoudelijke noodzaak

Hij wil onder meer weten wat de inhoudelijke noodzaak was om voor noodstroomaggregaten een keuringsplicht in te voeren. Tot vorig jaar gold voor dergelijke apparaten een algemene vrijstelling.

Bisschop vraagt hoe Dijksma denkt over de relatief hoge kosten waar boeren en tuinders mee te maken krijgen. Hij voegt er aan toe dat de agrarische sector al met veel andere kostenverhogende eisen te maken heeft.

Heroverwegen

'Bent u bereid de ingevoerde keuringsplicht voor noodstroomaggregaten in overleg met de betrokken sectoren te heroverwegen', besluit het SGP Kamerlid zijn vragen aan de staatssecretaris van I&M.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer