Agrin%2Dserv+krijgt+steuntje+in+rug+bij+ontwikkeling+kistenwasser
Nieuws
© Agrin-Serv

Agrin-serv krijgt steuntje in rug bij ontwikkeling kistenwasser

Machinebouwer Agrin-serv Nagele heeft van Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland een innovatievoucher van 7.500 euro gekregen voor het doorontwikkelen van de TumbleJet kistenwasser.

Met het geld kan het bedrijf een betaalbaar prototype bouwen van een kistenwasser waarvan het spoelwater wordt hergebruikt. De financiële impuls wordt mogelijk gemaakt met financiële middelen uit het regionaal ontwikkelingsfonds van Flevoland en is bedoeld om innovaties een stap verder te helpen.

Agrin-serv maakt al meer dan 10 jaar reinigingsmachines voor de agrarische industrie. Reiniging is een belangrijk onderdeel omdat verspreiding van ziektes en bacteriën hierdoor wordt tegengegaan. De TumbleJet kistenwasser wordt door agrariërs gebruikt om bewaarfust te reinigen.

Afvalwater

Ondanks dat Agrin-serv zich inspant om de machines zo efficiënt mogelijk met water te laten omgaan, zijn het toch nog flinke verbruikers. Bovendien stelt de wetgever eisen aan het lozen van spoelwater. In het nieuwe type Tumble Jet kan het watergebruik en dus ook de hoeveelheid afvalwater aanzienlijk worden beperkt.

De volgende stap in de ontwikkeling is een betaalbaar prototype dat in de praktijk zijn waarde moet bewijzen. De bijdrage uit de innovatiestimuleringsregeling maakt dit nu mogelijk.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer