AH+Buitendag+trekt+zo%27n+80%2E000+bezoekers
Nieuws
© Albert Heijn

AH Buitendag trekt zo'n 80.000 bezoekers

Tweede Paasdag was het verspreid over het land een drukte van belang bij zo'n 70 boeren, telers en leveranciers van Albert Heijn.

Zij gaven nieuwsgierige consumenten een kijkje achter de schermen en vertelden alles over de herkomst van producten die bij Albert Heijn verkrijgbaar zijn. Jong en oud konden zien, proeven en vragen stellen over hoe bijvoorbeeld de boerenkaas van Albert Heijn wordt gemaakt en hoe komkommers worden geteeld.

In Brabant en Utrecht fietsten ruim honderd klanten van Albert Heijn met medewerkers van lokale winkels de 'Toer de Boer'; een fietstocht langs verschillende boeren en telers in de regio.

Paasontbijt

De AH Buitendag werd gisteren feestelijk geopend met een paasontbijt in het tijdelijke boerderijrestaurant in de aardappelschuur van teler Douwe Monsma van Bio Brass in Zeewolde. Een lange tafel, live muziek en allerlei paaslekkernijen waren de hoofd-ingrediënten voor een feestelijke aftrap.

Door het hele land waren vanaf 11 uur deelnemende boeren, leveranciers en telers druk in de weer. Ze organiseerden zelf allerlei activiteiten, rondleidingen en proeverijen om bezoekers zo goed mogelijk te laten zien hoe hun producten worden gemaakt.

Kijken, leren en doen!

Deelnemers mochten ook zelf aan de slag met bijvoorbeeld tulpen plukken, een tractorrace of varkentjes aaien. De kinderen werden geschminkt, konden meedoen aan een Paasspeurtocht en hun eigen boerderij-kleurplaat inkleuren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer