Miljoeneninjectie voor bezorgsuper Picnic

Online supermarkt Picnic kan uitgroeien tot een landelijke speler. Enkele private Nederlandse investeerders steken in de komende jaren 100 miljoen euro in de start up.

Dat maakt het bedrijf dinsdag bekend. Picnic startte anderhalf jaar geleden in Amersfoort met het bezorgen van levensmiddelen aan huis. Na een eerdere uitbreiding naar Utrecht en Almere heeft het bedrijf ook plannen om de bezorgservice uit te breiden naar Delft, Leidschendam, Voorburg, Nootdorp, Ede en Veenendaal. Dankzij de kapitaalinjectie kan het bedrijf nu nog verder het land in.

Picnic bezorgt momenteel vanuit twee distributiecentra. In de komende jaren moet dat aantal groeien naar vijf. In totaal zal het bedrijf dan werk bieden aan 10 duizend mensen. De omzet moet daarbij stijgen naar 100 miljoen euro.

Minderheidsaandeel

Het nieuwe werkkapitaal is afkomstig van de investeerders De Hoge Dennen, Hoyberg, Finci en de participatiemaatschappij NPM Capital. Deels betekent dit dat de families achter traditionele winkelketen als Kruidvat (De Hoge Dennen) en Boni Supermarkten (Finci) in de start up investeren. In ruil voor hun participatie krijgen de investeerders een minderheidsbelang in Picnic.

Jarenlang was Albert Heijn de enige supermarktketen met een landelijk opererende bezorgservice voor dagelijkse boodschappen. Inmiddels hebben ook Jumbo en Plus fors geïnvesteerd in een websupermarkt. Ook veel regionaal opererende supermarkten bieden inmiddels deze service aan.

In tegenstelling tot bezorgdiensten van de traditionele supermarkten is Picnic een pure online speler zonder 'stenen' winkels. Het bedrijf bezorgt de boodschappen met elektrische bestelwagentjes.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer