Kuhn en Kaweco werken samen bij mest op stroken

Kuhn en Kaweco gaan een samenwerking aan op het gebied van toediening van dierlijke mest op stroken. RTH en Kamps de Wild, beide werkmaatschappijen van Royal Reesink, hebben dit bekend gemaakt.

Kuhn+en+Kaweco+werken+samen+bij+mest+op+stroken
© Eigen Foto


Kaweco is fabrikant van mesttanks, terwijl Kuhn akkerbouwmachines maakt en kennis heeft op het gebied van grondbewerking. Door beide partijen samen te voegen ontstaat een combinatie van hoog niveau.

Met een democombinatie bestaande uit een Kaweco Double Twin Shift tank en Kuhn Striger 8-rijen strokenbewerkingsmachine kunnen boeren en loonwerkers kennis maken met het concept van dierlijke mesttoediening op stroken voor de maisteelt.

Het onderstel van de Double Twin en Double Twin Shift modellen biedt een meerwaarde tijdens het werken met de Striger. Door de grote footprint van het Kaweco onderstel wordt spoorvorming voorkomen en is het mogelijk om met de Striger de mest exact op diepte af te leggen.

Grote impact

'Bij toedienen van dierlijke mest op stroken is de plaatsing van de strook mest in de bodem van groot belang. Uit ervaring van afgelopen jaren blijkt dat een te diep of te ondiep geplaatste strook grote impact kan hebben op de groei van de maisplanten, met als resultaat een lagere opbrengst', zegt Erik Roelofs van Kuhn-importeur RTH.

De Kuhn Striger strokenbewerkingsmachines worden gebouwd in de ploegenfabriek Kuhn Huard in Chateaubriant, West-Frankrijk. Frankrijk geldt als een van de landen waar strip-till een populaire manier van bewerken is. De Kuhn Striger is geschikt voor de montage achter een tank.

Nutriënten

Als eerste doel van drijfmest in de rij geldt een betere benutting van nutriënten doordat de mest dichter bij de maisplant wordt geplaatst. Door enkel stroken te bewerken, zal de vermogensbehoefte lager zijn in vergelijk met het cultiveren van de volledige werkbreedte.

Tussen de stroken zal geen bewerking plaatsvinden met als gevolg een beter bodemleven en structuurverbetering. Door maar een beperkt deel van de breedte te bewerken zal het vochtverlies en erosie lager zijn.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer