Sabine Grobbink wint Agrafiek Award

Varkenshoudster Sabine Grobbink uit Barger-Compascuum is winnaar van de Agrafiek Award 2017. Ze kreeg de 'Oscar' in het bijzonder voor haar maatschappij gerichte openheid en de manier waarop ze het bedrijf positioneert in de samenleving.

Sabine+Grobbink+wint+Agrafiek+Award
© Familie Grobbink

Grobbink won woensdag zowel de jury- als publieksprijs. Op die laatste hoopte ze, de eerste voelt als een hele eer, reageert Grobbink na afloop van de uitreiking. De jury oordeelde dat het varkensbedrijf van Grobbink scoort op betreft management, innovatie en toekomstgerichte ontwikkelingen.

Samen met haar man Tonny runt Sabine Grobbink een bedrijf met 800 zeugen. De speenbiggen worden op een tweede locatie gehouden. Naast de varkenstak heeft het bedrijf een akkerbouwtak met 38 hectare land.

Begrip voor onwetendheid

Sabine Grobbink is vooral bekend van social media. Ze is een actief Twitteraar en trakteert haar volgers regelmatig op vertederende plaatjes van slapende dan wel zogende biggen in het bijzonder.

Volgens haar moet de varkenshouderij de ondersteunende rol daarvan in de beeldvorming niet onderschatten. 'Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met de varkenshouderij had ik ook veel vragen. Ik kan me die onwetendheid van de burger heel goed voorstellen.'

De Agrafiek Award werd uitgereikt tijdens de LIV in Venray. De andere twee genomineerden waren de familie Van Leeuwen uit Nederweert-Eind en de familie Van Kerkhof in Wintelre.

Oscar

Twee jaar geleden werd de 'Oscar' Agrafiek Award voor de varkenshouderij voor het eerst uitgereikt op de LIV in Hardenberg. Toen nam Erik Stegink hem in ontvangst.

Eerder dit jaar werden ook 'Oscars' uitgereikt voor de melkveehouderij en akkerbouw. Branchegenoten kunnen collega's aandragen om mee te dingen naar de Awards.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer