Zes Dronewerkers bieden landelijke dekking aan

De Dronewerkers, drie loonwerkers die met een drone data van gewassen verzamelen, gaan dit jaar werken met een landelijke dekking. Ze krijgen er drie collega's bij voor Zuidwest- en Oost-Nederland.

Zes+Dronewerkers+bieden+landelijke+dekking+aan
© Han Reindsen

Chirstel Thijssen van Loonbedrijf Thijssen, Peter Holster van Akkeranalyse en Bert Rijk van Aurea Imaging werkten de afgelopen jaren al intensief samen. Met een Ebee-drone brengen ze groeiverschillen in een gewas op een perceel in kaart.

Het drietal werkt onder andere in opdracht van Agrifirm Plant. De coöperatie gebruikt de ruwe eBee-gewasmetingen om adviezen te geven voor het maken van taakkaarten voor bijvoorbeeld plaatsspecifiek bemesten.

Witte vlekken

De drie Dronewerkers konden hun diensten niet landelijk aanbieden. De witte vlekken zaten met name in Zuidwest- en Oost-Nederland. Die vlekken worden nu ingevuld, zo werd vrijdagmorgen in Emmeloord bekendgemaakt.

Mark de Leeuw en Peter van de Merwe van MDL Agro gaan op pad in Zuidwest-Nederland, terwijl Leks Bolderdijk van AB Drone Oost-Nederland voor zijn rekening neemt. Met deze extra krachtenbundeling denkt het zestal nog meer te kunnen bereiken.

Nauwkeurigheid

'Door de krachtenbundeling ontstaat er met Dronewerkers een landelijk dekkend netwerk. Dat is belangrijk, want drones zijn een volwassen product. Ik denkt dat we over vijf jaar taakkaarten kunnen maken met een nauwkeurigheid van 25 centimeter bij 25 centimeter. Dat is tot op plantniveau nauwkeurig', zegt Bolderdijk.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  18° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer