Opnieuw duurzaamheidslabel voor Grodan

Grodan, de producent van steenwolsubstraten voor de glastuinbouw, heeft opnieuw het EU Ecolabel voor haar groeimedia behaald.

Opnieuw+duurzaamheidslabel+voor+Grodan
© Grodan

Dat maakt het bedrijf met hoofdvestiging in Roermond deze week bekend. De EU heeft de eisen voor het EU Ecolabel voor minerale groeimedia aangescherpt. Er gelden strengere milieucriteria voor energieverbruik en CO2-uitstoot. Om in aanmerking te komen voor het duurzaamheidslabel moet Grodan voor elke productielocatie emissierapporten en verbruikscijfers voor energie van de afgelopen vijf jaar kunnen overleggen.

Voor het label is verder een vereiste dat Grodan voor 70 procent van de afzet een recyclingoplossing aanbiedt. Bovendien moeten de producten zelf voor minimaal 30 procent uit gerecycled materiaal bestaan. Een speciale inzamelings- of recycledienst is een voorwaarde om hergebruik van materiaal te bevorderen als basis voor de circulaire economie.

In een reactie zegt directeur Hub Janssen van Grodan dat het EU Ecolabel een ultieme controle is op de eigen werkwijze. 'Wij zijn de enige producent van steenwolsubstraten die onder dit label produceren. Het onderstreept onze inspanningen om onze voetafdruk in het milieu te verkleinen en een bijdrage te leveren aan de duurzame productie van verse groenten.'

Positieve uitstraling

De EU gebruikt het EU Ecolabel voor de positieve uitstraling van bedrijven die zich inzetten voor een duurzame toekomst. De meest recente criteria van het label zijn opgesteld door wetenschappers, ngo's en overige belanghebbenden.

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  11° / 7°
  5 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
Meer weer