Jan van Heerikhuize wint Maischallenge

Jan van Heerikhuize uit Lunteren was vorig jaar de beste tijdens de Maischallenge 2016 van het NAJK en veredelaar LG. Gisteren kreeg hij de hoofdprijs, een studiereis naar het Franse Clermont-Ferrand uit handen van landbouwpoliticus Jaco Geurts van het CDA.
Kennis delen

Jan+van+Heerikhuize+wint+Maischallenge
© najk

Bij de derde editie van deze maisteeltwedstrijd draait het om opkomst, oogst, in- en uitkuilmanagement, financieel rendement en betrokkenheid. De winnaar zaaide hiervoor het ras LG 31.235. Omdat hij zelf met vakantie was, nam zijn broer Arie de prijs in ontvangst.

De tweede plaats, goed voor een smartwatch, was voor Bert Peters uit Didam. Hij zaaide LG 31.218. Datzelfde ras zaaide ook Chiel Kamphuis uit Geesteren die zijn derde prijs beloond zag met een blue ray home cinema set.

Bij de Maischallenge gaat het niet alleen om een wedstrijd, ook om het delen van kennis. De veehouders werden tijdens het groeiseizoen aan de hand van masterclasses en begeleiding bijgestaan door ruwvoerexperts van Limagrain en bedrijfseconomische specialisten van Flynth.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer