Bollenacademie houdt digitale tulpenles

Op de jaarlijkse Dag van de Tulp lanceert André Hoogendijk, voorzitter van Stichting Bollenacademie, de digitale lesmodule over de tulp.

Bollenacademie+houdt+digitale+tulpenles
© Nieuwe Oogst

Op de website van de Bollenacademie (www.bollenacademie.nl) kan iedereen nu gratis een cursus doorlopen over de broei van tulpen. Stichting Bollenacademie heeft de digitale module ontwikkeld samen met ondernemers, onderzoekers, teeltadviseurs en docenten.

De module is bedoeld voor zowel studenten als werkenden en voor iedereen met interesse in de productie van tulpen. De digitale module beschrijft het produceren (broeien) van tulpen van bol tot bloem.

Teelttechnische aspecten

In de module komen alle teelttechnische aspecten van het broeien van tulpen aan bod. De module is gebaseerd op het boek 'De broei van tulpen' dat de Bollenacademie in september 2016 heeft gepresenteerd.

Het behoud van kennis in de bloembollensector staat onder grote druk vanwege de afname van het aantal mensen dat in de sector werkt en het ontbreken van actueel lesmateriaal. Voor commerciële partijen is de bollensector te klein om gericht lesmateriaal voor te ontwikkelen of cursussen voor op te zetten.

Kennis verspreiden

Daarom heeft de sector zich verenigd in Stichting Bollenacademie om bestaande kennis vast te leggen en op een toegankelijke manier te verspreiden. Stichting Bollenacademie is gestart met project Studiebol om boeken, digitale modules en ander lesmateriaal te ontwikkelen.

Project Studiebol geeft de komende drie jaar invulling aan de kennisontwikkeling. Het lesmateriaal voor werknemers en studenten zal onder andere bestaan uit vernieuwde en geactualiseerde handleidingen voor de teelt en broei van diverse bolgewassen.

Lesmateriaal

Daarnaast worden er vier thema's uitgewerkt: veredeling van bolgewassen, bloembollenketen, bolfysiologie en ziekten & plagen. Een deel van dit lesmateriaal wordt ook in digitale modules aangeboden, zodat het materiaal plaats- en tijdonafhankelijk ingezet kan worden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer