Dierenbescherming verliest zaak afschot damhert

De Dierenbescherming overweegt in hoger beroep te gaan tegen de verloren rechtzaak omtrent het afschot van damherten in de Noord- en Zuid-Hollandse duinen.

Op 29 december werd het beroep van de Dierenbescherming tegen de ontheffing die de provincie Zuid-Holland verleende om het afschot mogelijk te maken, ongegrond verklaard.

Eerder besloot de rechtbank van Haarlem ook om een beroep tegen het afschot in Noord-Holland ongegrond te verklaren. Hiertegen heeft de Dierenbescherming hoger beroep aangetekend.

Argument

Het argument dat het afschieten van damherten nodig is omdat er geen alternatieven zijn om aanrijdingen en schade aan tuinbouwgewassen buiten het leefgebied te voorkomen, vindt de rechter onvoldoende aangetoond. Volgens de Dierenbescherming is dit niet voldoende om de ontheffing in te laten trekken.

De ontheffing is verleend omdat de beheerders en grondbezitters van de gebieden van mening zijn dat er teveel damherten in het gebied leven wat schade geeft aan de flora en fauna in de duingebieden, stelt de Dierenbescherming. De organisatie meent dat het ook met diervriendelijke methoden, mogelijk moet zijn waardevolle planten te beschermen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer