Erben+Wennemars+volgt+het+boerenleven
Nieuws
© Omroep MAX

Erben Wennemars volgt het boerenleven

Omroep MAX start donderdagavond met de nieuwe tv-serie Het Boerenleven. Presentator Erben Wennemars bezoekt in aflevering 1 een waterbuffelboer.

Het tv-programma volgt in drie afleveringen de boeren en hun gezinnen als ze voor een belangrijke periode staan in hun leven. Aflevering 1 draait om boer Arjan die zijn kantoorbaan opzegde om fulltime waterbuffelboer te worden op de boerderij van zijn vader. Hij wil een bedrijf opbouwen met de verkoop van zelfgemaakte buffelyohurt en –ijs.

Op 22 december zetten varkensboeren Mareille en Rense de deuren van hun boerderij voor open. Zij bouwen dit jaar een nieuwe biggenstal om te kunnen groeien van 800 naar 1900 biggen. Zo hopen ze ook op de lange termijn het familiebedrijf rendabel te kunnen houden.

Gerrit en Christa

Aflevering 3 op 29 december gaat over het akkerbouwbedrijf van Gerrit en Christa dat na twee jaar voorbereiding voor het eerst volledig biologisch gaat zaaien en oogsten. Het hele gezin leeft en werkt mee. Wat betekent zo'n omschakeling in een boerenleven?

Het Boerenleven, aflevering 1
Donderdag 15 december, 21.25 uur, NPO1

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  8° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  50 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
Meer weer