Dreiging vogelgriepbesmetting door wilde vogels blijft groot

De dreiging van het hoogpathogene H5N8 vogelgriepvirus blijft onverminderd groot. Texel is woensdag in zijn geheel besmet verklaard. Ook in Noord-Friesland zijn dode vogels als gevolg van vogelgriep gevonden.

Dreiging+vogelgriepbesmetting+door+wilde+vogels+blijft+groot
© Studio Kastermans

Op Texel grijpt vogelgriep snel om zich heen. Reden waarom natuurgebied Waalenburg is afgesloten voor bezoekers. In Waalenburg werden vorige week de eerste zieke vogels gevonden. Naar aanleiding van die vondst neemt vogelopvang Ecomare op dit moment geen nieuwe watervogels op.

In het Friese Ferwerderadiel zijn dode watervogels gevonden bij de Zeedijk bij Marrum en in de Jislummervaart nabij Jislum/Ginnum. Het gaat om een eend en 25 smienten. Het is nog niet duidelijk om welk type vogelgriepvirus het gaat, dit wordt onderzocht.

Op Ameland is een dode buizerd aangetroffen waarvan Staatsbosbeheer vermoedt dat die is geveld door vogelgriep. Op het eiland is ook een havik gevonden met mogelijk dezelfde doodsoorzaak. Staatsbosbeheer denkt dat de dieren besmet zijn doordat ze zieke watervogels aten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer