Geen vogelgriep bij buren besmette boerderij Biddinghuizen

Op het pluimveebedrijf dat binnen een kilometer ligt van het bedrijf in Biddinghuizen waar vogelgriep werd aangetroffen, is geen H5N8 aangetroffen.

Op het pluimveebedrijf werden 10.000 vleeseenden gehouden. Ook de drie bedrijven met eenden in Hierden en het bedrijf in Ermelo van dezelfde eigenaar als het drijf dat werd getroffen door H5N8 in Biddinghuizen, zijn vrij. Alle vijf bedrijven zijn geruimd.

In het gebied van 3 kilometer rond het besmette bedrijf in Biddinghuizen liggen nog drie andere pluimveebedrijven. Op deze bedrijven werd het virus ook niet aangetroffen. In een zone van 10 kilometer rond het bedrijf in Biddinghuizen geldt een vervoersverbod voor pluimvee.

Bezoekersregeling

Ook de bezoekersregeling voor pluimveebedrijven wordt aangescherpt. Er gold al een verbod voor buitenstaanders om stallen te betreden. Deze maatregel wordt nu uitgebreid tot een verbod voor buitenstaanders om het erf te betreden.

Bezoekers mogen alleen nog na strenge hygiënemaatregelen het erf betreden. Ook moet pluimvee klinisch worden geïnspecteerd binnen 24 uur voor vervoer naar een ander pluimveebedrijf.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer