Krikke+wordt+voorzitter+Raad+voor+Dierenaangelegenheden
Nieuws
© Scheepvaartmuseum

Krikke wordt voorzitter Raad voor Dierenaangelegenheden

Pauline Krikke is door staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) benoemd als voorzitter van de Raad voor Dierenaangelegenheden (RDA). De benoeming geldt voor vier jaar.

Krikke (55) is de opvolger van de begin dit jaar overleden Frauke Ohl. Ze was onder meer burgemeester van Arnhem (2001 tot 2013) en wethouder van Amsterdam (1996-2001). Ze is lid van de VVD.

In 2015 werd Krikke lid van de Eerste Kamer. Ook is de politca momenteel actief als consultant en toezichthouder voor de overheid en het bedrijfsleven. Deze functies zal zij combineren met het voorzitterschap van de RDA. De bestuurlijke ervaring speelde een belangrijke rol bij de benoeming van de nieuwe RDA-voorzitter.

Antibioticagebruik

De Raad voor Dierenaangelegenheden is een onafhankelijk overlegorgaan van maximaal vijftig deskundigen. De raad geeft het kabinet gevraagd en ongevraagd aanbevelingen op het gebied van dierenwelzijn, diergezondheid en ethische vraagstukken. De afgelopen tijd heeft de RDA zich onder meer gebogen over regulering van het aantal zwerfkatten en vermindering van het antibioticagebruik in de veehouderij.

Momenteel werkt de RDA op verzoek van staatssecretaris Van Dam aan zienswijzen over paardenmarkten en het houden van potentieel gevaarlijke honden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer