Focus on Farming voor akkerbouwers

Wageningen Universiteit & Research Praktijkonderzoek AGV lanceert Focus on Farming. Een nieuw initiatief exclusief toegankelijk voor akkerbouwondernemers.

Focus on Farming staat voor focus op de laatste innovaties in de akkerbouw. Vier keer per jaar komen de leden bij elkaar voor een informatieve en interactieve bijeenkomst.

Het delen van kennis en met elkaar in discussie gaan staat daarbij centraal. Ook staan er uitstapjes naar Wageningen en rondleidingen op het proefbedrijf op de planning. Op 30 november vindt de kick off bijeenkomst plaats.

Vraag naar voedsel

Tijdens de kick-off bijeenkomst staat Martin van Ittersum, van de leerstoelgroep Plantaardige Productiesystemen, stil bij het feit dat de vraag naar voedsel in 2050 met 60 procent toeneemt. Van Ittersum gaat in op wat dat betekend voor de akkerbouwsector in Nederland en Europa.

Senior onderzoeker Chris de Visser geeft vervolgens een inkijkje in het praktijkonderzoek van de afgelopen decennia. In het bijzonder zoemt hij in op de productie van suiker en gebruik van suiker binnen de biobased economy.

Kijkje achter de schermen

Dick Hulsebosch, bedrijfsleider praktijkbedrijf PPO-AGV, geeft een kijkje achter de schermen van het praktijkbedrijf. Hij geeft zijn visie op de bestrijding van aardappelopslag bij de intensivering van de aardappelteelt.

Weer

 • Woensdag
  23° / 11°
  20 %
 • Donderdag
  24° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  23° / 15°
  20 %
Meer weer