WW%2Dpremies+worden+fors+lager+in+2017
Nieuws
© Nieuwe Oogst

WW-premies worden fors lager in 2017

De ww-premies worden fors lager. De premie voor korte arbeid (piekarbeid) was dit jaar 6,06 procent. Dit wordt volgend jaar 2,31 procent. Ook gaat de ww-premie voor vast arbeid omlaag, van 1,02 naar 0,59 procent in 2017.

'Dit is een forse verlaging. We hebben er veel energie in gestoken en deze inzet heeft geloond,' reageert Léon Faassen, interim voorzitter van LTO Nederland.

LTO Nederland heeft met nadrukkelijke steun van Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en LTO Glaskracht met succes een forse lobby gevoerd om de verlaging voor elkaar te krijgen. 'Hier lobbyen we al jaren voor. De premie zou meer afgestemd moeten worden op het principe 'kostenmaker is kostendrager', aldus Faassen.

Effect

De verlaging betekent dat hoogte van de premie meer afgestemd wordt op de uitgaven van het Algemeen Werkloosheidsfonds. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de premies inmiddels gepubliceerd in de Staatscourant.

Een ondernemer met een glastuinbouwbedrijf van vier hectare heeft gemiddeld twee vaste en vier losse werknemers in dienst. Voor 2017 zal voor hem het effect ongeveer 2.600 euro aan premievoordeel opleveren.

Weer

 • Vrijdag
  22° / 6°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer