Woningen+op+plek+oude+stallen+Varkensproefbedrijf+Raalte
Nieuws
© Archieffoto Marcel Bekken

Woningen op plek oude stallen Varkensproefbedrijf Raalte

De 5400 vierkante meter aan oude stallen van het voormalig varkensproefbedrijf in Raalte worden gesloopt en maken plaats voor drie woningen. Dat is het plan van projectontwikkelaar Jan van Doornik die het proefbedrijf kocht van de Wageningen Universiteit.

Van Doornik heeft er een principeovereenkomst over bereikt met de gemeente Raalte. De bestaande bedrijfswoning krijgt ook een woonbestemming. Het voormalige cursusgebouw wordt afzonderlijk verkocht, waarbij het een bestemming 'bedrijvigheid categorie 1 of 2' krijgt, passend op het platteland, meldt de Stentor.

Biologische stallen behouden

De drie nog vrij nieuwe stallen (gebouwd in 2003 en 2006) voor biologische varkenshouderij blijven staan. Om de biologische certificaten op het bedrijf te houden heeft de projectontwikkelaar de stallen sinds mei verhuurd aan Erik Stegink uit Bathmen, de eigenaar van Piggy's Palace. In de bedrijfswoning woont nu een medewerker van Stegink.

Het totale plan wordt landschappelijk ingepast, met houtsingels en bomen. Nu er een principeovereenkomst met de gemeente ligt, kunnen kopers zich melden voor de bedrijfsonderdelen en de woningen.

Als de plannen vervolgens definitief worden kan de bestemmingsplanprocedure beginnen. Naar verwachting zal het nog circa 2 jaar zal duren voordat de woningen gebouwd kunnen worden.

Weer

 • Woensdag
  18° / 12°
  30 %
 • Donderdag
  15° / 13°
  80 %
 • Vrijdag
  15° / 8°
  60 %
Meer weer