Protestlied laat laarzenactie swingen

Melkveehouder Arno Meijerman uit het Overijsselse Dijkerhoek heeft samen met Erik Trompert een protestlied geschreven ter ondersteuning van de Laarzenactie.

'We willen de aandacht blijven vestigen op de fosfaatproblematiek' laat Meijerman weten. 'We hopen dat Van Dam nu wordt aangezet om tot actie over te gaan en ons duidelijkheid te geven over hoe onze toekomst er uit ziet.'

Woensdagavond spelen de mannen ook op de bijeenkomst in Zwolle waar honderden boeren met Van Dam zullen praten over de huidige situatie in de melkveehouderij. Meijerman: 'Ik ben heel benieuwd of er emoties loskomen. De sector heeft een moeilijk jaar achter de rug. We konden aan de reacties ook goed konden zien dat de emoties diep liggen.'

Weer

 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 16°
  70 %
Meer weer