Actie voedselonderwijs staat op 16.000 handtekeningen

De actie voor structureel voedselonderwijs op basisscholen heeft tot nu toe 16.000 handtekeningen opgeleverd. Dat is een duidelijk signaal aan de Haagse politiek, maar niet genoeg voor een rechtsgeldig burgerinitiatief. Daarvoor zijn tenminste 40.000 ondertekenaars nodig.

De Alliantie Voedselonderwijs heeft op Wereldvoedseldag, 16 oktober, de balans opgemaakt van de campagne die eind deze zomer is opgestart. In totaal kwamen er ruim 16.000 handtekeningen binnen van mensen die vinden dat ieder kind op elke basisschool recht heeft op voedselonderwijs. Die zijn aangeboden aan staatssecretaris Martijn van Dam (EZ).

Actie gaat door

De Alliantie Voedselonderwijs zet de actie de komende maanden wel voort. Mensen die ook vinden dat voedselonderwijs niet mag ontbreken op het lesrooster, kunnen hun handtekeningen nog steeds zetten op www.voedselonderwijs.nl. Begin 2017 willen de initiatiefnemers met de politiek en het onderwijsveld bespreken hoe voedselonderwijs een structurele plek op iedere basisschool kan krijgen.

De motivatie van de de ruim vijftig partijen die de Alliantie steunen, is dat voedselonderwijs op de basisschool helpt bij de ontwikkeling van een gezond en duurzaam voedingspatroon. Onderzoek wijst uit dat kinderen die meer weten over hun voedsel een grotere kans maken op een gezond voedingspatroon. In Nederland bestaan goede programma's voor voedselonderwijs, maar een structurele inbedding op basisscholen ontbreekt nog.

Bestaande initiatieven benutten

De Alliantie Voedselonderwijs noemt het belangrijk dat zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van bestaande initiatieven. Bovendien moet de inbedding plaatsvinden in overleg met het onderwijs en de leerkrachten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer