'Zorg dat je dieselolietank in orde is'

Gemeentes zijn begonnen met het inspecteren van dieselolietanks. Voor het eind van 2014 moesten alle bovengrondse opslagtanks voor diesel en gasolie KIWA gekeurd zijn.

%27Zorg+dat+je+dieselolietank+in+orde+is%27
© LTO Ledenvoordeel

Toch zijn er volgens LTO Ledenvoordeel nog steeds ondernemers die zich oriënteren op het saneren van de oude dieselolietank of nadenken over vervanging.

'Het is de hoogste tijd om actie te ondernemen als dat nog niet gebeurd is,' zegt Ramon Jongepier, adviseur bij LTO Ledenvoordeel. 'Het is jammer als je een boete krijgt voor het niet tijdig plaatsen van een nieuwe tank. We raden ondernemers aan om op zijn minst zo snel mogelijk te zorgen dat er een getekende offerte ligt voor het buiten gebruik stellen van een tank die niet aan de regels voldoet. Het saneringsbedrijf meldt de sanering alvast aan bij het bevoegd gezag en bij Kiwa. Als de gemeente weet dat de opdracht is verstrekt, dan zijn zij vaak coulant.'

Milieuvergunning

Gemeentes zijn inmiddels begonnen met het inspecteren van dieselolietanks. De dieselolietank staat op de milieuvergunning. Daardoor is het bij gemeentes exact bekend op welke adressen dieselolietanks staan.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer