Appelprijs blijft achter bij vorig jaar

De gemiddelde appelprijs in de Europese Unie (EU) ligt in de eerste twee maanden van het nieuwe seizoen onder het niveau van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Commissie (EC).

De gemiddelde betaling voor appels in augustus was 55 euro per 100 kilo en in september 54 euro. In het vorige seizoen waren de middenprijzen in die twee maanden respectievelijk 62 en 57 euro. De betalingen blijven ook achter bij het gemiddelde van de afgelopen drie seizoenen.

De lagere prijzen hebben onder andere te maken met de voorraden aan het begin van het seizoen. Begin juli van dit jaar lag er met bijna 400.000 ton meer appels in koelhuizen dan in de gelijknamige maand van 2015. Doorgaans ligt er rond die datum nog ongeveer 100.000 ton op voorraad in de EU.

Grootste rassen

De grootste appelrassen in de EU zijn Red Delicious, Gala, Granny Smith en Golden Delicious. Zij tellen het zwaarst bij de bepaling van de middenprijzen.

Volgens de EC lag de gemiddelde prijs voor appels in Polen op 26 euro in augustus en september. In Duitsland was de middenprijs 32 euro in augustus en 38 euro in september, in Frankrijk achtereenvolgens 86 en 82 euro, en in Italië respectievelijk 66 en 65 euro. De vier zijn de grootste appelproducenten van de EU.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer