Ruilplan Bargerveen Zuid bijna klaar

Het Ontwerp Ruilplan voor het gebied ten zuiden van het Bargerveen is bijna klaar. De afronding hangt samen met twee mogelijke bedrijfsverplaatsingen. Daarbij is het de verwachting, dat het hele proces tot eind dit jaar in beslag neemt.

Ruilplan+Bargerveen+Zuid+bijna+klaar
© Projectgroep Bargerveen

De zuidelijke buffer van 220 hectare tussen het Bargerveen en het overig gebied wordt vrijgemaakt van landbouwkundig gebruik. Zo kan een hydrologische zone worden gecreeerd om verdere verdroging van het hoogveengebied tegen te gaan.

Kavelruil

Dit gebeurt met behulp van een kavelruilproces met een administratief karakter. Door uitplaatsing ruimte voor aanleg van de eigenlijke bufferzone en verbetering van de landbouwstructuur in een gebied van z'n 1600 hectare..

Zodra het Ontwerp Ruilplan klaar is kan de bestuurscommissie Bargerveen de zogeheten peildatum vaststellen. Hiermee wordt de dan vastliggende eigendomsverhouding in het gebied als uitgangspunt genomen voor het verdere ruilproces. Dat betekent dat aan grondtransacties na die peildatum geen toedelingsrechten meer kuinnen worden ontleend.

Weg verplaatst

In het kader van de aanleg van de Buffer Zuid wordt de huidige Stheemansstraat verplaatst naar de zuidzijde, maar blijft wel in de buffer. De nieuwe weg vormt zo de overgang naar het landbouwgebied. Hoe de weg er precies uit gaat zien, moet nog nader worden uitgewerkt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  21° / 11°
  20 %
 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
Meer weer