Josette+Bosker+wint+fotowedstrijd+%E2%80%98Oogst+in+beeld%E2%80%99
Achtergrond
© Eigen Foto

Josette Bosker wint fotowedstrijd ‘Oogst in beeld’

Josette Bosker heeft de fotowedstrijd gewonnen met haar tarweoogstfoto, die op 15 augustus is genomen in de Reiderwolderpolder in Groningen. Jan Okko Bosker uit Nieuwolda is tegen het vallen van de avond aan het werk.

De beste film komt van een jonge deelnemer: Douwe van Chastelet. De beelden tonen zijn vader Maurice van Chastelet die op 6 augustus in Dordrecht de oogst binnenhaalt. Marja Tinka krijgt de tweede prijs voor de foto die ze op 1 augustus nam in Berltsum. Haar partner Bauke Wiersma is aan het wintertarwe dorsen.

De derde prijs gaat naar Obed Borger voor zijn foto van de Claas Lexion 600 + V900 maaibord. De foto is genomen op Akkerbouwbedrijf Johannes Kerkhoven Polder in de gemeente Delfzijl.

Heleen Olthof ontvangt de vierde prijs voor haar foto, die op 8 augustus is gemaakt bij Maatschap Hofstee-Koop in Zuidbroek. De foto van de Steyr CVT 6195 met Krone pers, met op de achtergrond de New Holland-combine en het Limburgse landschap, ontvangt de vijfde prijs. Deze foto, gemaakt op 14 augustus, is ingezonden door Jens Kusters.

Eervolle vermeldingen

Een eervolle vermelding krijgt kleinzoon Yaron Besouw, die in Grubbenvorst zijn eerste asperge aan het steken is (‘Serieus werk voor een drie-jarige’, aldus inzender Ton Besouw). Dat krijgt ook de foto van Joris van den Heuvel waarop Loonbedrijf Kalis uit Numansdorp op8 augustus wintertarwe dorst in Zuid-Beijerland.

Evenals de foto die Henk Elling heeft toegestuurd. Daarop staan zijn vrouw Geesje Elling en dochter Rianne Elling bij het binnenhalen van het hooi. De foto is gemaakt op 22 augustus nabij Emmen.

De redactie heeft ruim honderd foto’s ontvangen en acht video’s.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  26° / 17°
  60 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer