Smaakvollere+pompoen+met+menselijke+meststof
Nieuws
© Benno Neelaman

Smaakvollere pompoen met menselijke meststof

Chris Poelen (tweede van links) bemestte in juli een perceel pompoenen met menselijke meststof, gemaakt van de urine van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten 2015. Afgelopen weekend hield de groenteteler uit Groesbeek een proeverij.

Hij vertelde bezoekers over de bemesting met struviet en liet hen proeven van de groenten. 'De pompoenen die met struviet waren gevoed, werden veel smaakvoller bevonden', vertelt Poelen.

Hij is enthousiast over de nieuwe meststof, maar vraagt zich af hoe hij het gebruik moet verwerken in zijn mestboekhouding. 'Struviet bevat veel fosfaat en weinig stikstof, dan zit ik al snel aan mijn fosfaatplafond.'

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 2°
  70 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  80 %
Meer weer