Vuurdoop+voor+onderbouw+Terra+mbo+in+Noordbroek
Nieuws
© Huisman Media

Vuurdoop voor onderbouw Terra mbo in Noordbroek

Maaien, schudden, harken, ploegen, cultiveren, eggen en zaaien. Gisteren was het tijd voor al weer de zesde ruwvoerwinning- en grondbewerkingsdag van Terra mbo in Groningen.

Voor de aanstaande boeren, loonwerkers of andere professionals in de groene sector is deze dag van Terra mbo de kans om hun pas opgedane vaardigheden voor het eerst in de praktijk te oefenen. Hoewel het evenement zich vooral richt op studenten van Terra mbo, trekt de dag ook steeds meer belangstellenden.

Programma

Ongeveer 150 eerste- en tweedejaars-studenten van de Terra vestigingen Groningen, Emmen, Meppel en Winschoten gingen aan de slag met een scala aan machines om de opgedane kennis in de praktijk te brengen. Dat gebeurde op een perceel van 12 hectare aan de Slochterweg in Noordbroek.

Dankzij de inbreng van diverse mechanisatiebedrijven uit de omgeving konden ze niet alleen maaien, schudden en harken maar ook cultiveren, eggen, ploegen en spitten. Hiervoor werden trekkers, opraapwagens, silagewagens, een hakselaar en een pers- en wikkelcombinatie beschikbaar gesteld. Op deze manier krijgen de eerste- en tweedejaars leerlingen direct inzicht in het werkveld.

Samenwerking

Bijzonder aan dit project is het aantal verschillende machines en werktuigen dat op één dag bij elkaar werkzaam is. De deelnemende mechanisatiebedrijven leveren niet alleen de machines, de medewerkers treden ook een dag lang op als begeleider. De studenten kunnen hierdoor in de praktijk hun toekomstige werkzaamheden uitoefenen.

Dit jaar deden mee: Geertsema Mechanisatie uit Munnekezijl, Breider Mechanisatie uit Hellum, De Vries Mechanisatie uit Beilen, Robertus Mechanisatie uit Tweede Exloërmond en Kamps de Wild uit Zevenaar.

Weer

 • Dinsdag
  24° / 14°
  0 %
 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 17°
  40 %
Meer weer