Bock wordt hoogleraar Bevolkingsdaling en Leefbaarheid

Bettina Bock wordt dinsdag door Rijksuniversiteit Groningen aangesteld als hoogleraar Bevolkingsdaling en Leefbaarheid voor Noord-Nederland


Bock+wordt+hoogleraar+Bevolkingsdaling+en+Leefbaarheid
© Mike Schellart

Bock gaat zich voornamelijk bezig houden met de bevolkingskrimp op het platteland. In Nederland is dit een relatief recent verschijnsel, zei ze voor BNR-radio. 'In Zuid-Europa kennen we dat al heel lang. Iedere reizende Nederlander heeft daar wel eens een verlaten dorp gezien, vermoed ik.'
Veel voorzieningen dreigen te verhuizen naar de steden. Zonde voor de plattelandsgebieden en catastrofaal voor de Randstad, vindt Bock. Zij hoopt dat in de toekomst de vervoersmogelijkheden goedkoper worden, om bijvoorbeeld een brood te kopen.

'Je hebt ook kans dat de supermarkt dat brood dan allang op allerlei manieren bij je thuis brengt. We moeten het samen doen; de overheid kan het niet alleen, de burgers kunnen het niet alleen, maar de overheid, burgers, maatschappelijke organisaties én bedrijven kunnen samen zo'n 'maatschappelijke innovatie' voortbrengen.'
Dinsdag houdt Bock haar inauguratierede aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  23° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 13°
  20 %
Meer weer