Eerste+installatie+voor+waterzuivering
Nieuws
© Koen van Wijk

Eerste installatie voor waterzuivering

De Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw (BZG) heeft deze maand de eerste waterzuiveringsinstallatie gecertificeerd en geplaatst op de ‘BZG-lijst zuiveringsinstallaties glastuinbouw’.

Het betreft de installatie HortiZone van het bedrijf Agrozone uit Loenen (Gelderland). Dit heeft het bedrijf vandaag bekend gemaakt. De certificering werd door de Wageningen UR, onder leiding van Jim van Ruijven gerealiseerd.

De installatie werkt 100 procent op basis van ozontechniek en ontsmet het drainwater. Agrozone gaat deze onder de naam HortiZone in verschillende capaciteiten op de markt brengen.

Collectieven

Met gecertificeerde zuiveringscapaciteiten van 0,7 tot 10 kubieke meter per uur is deze installatie inzetbaar voor individuele toepassingen maar ook voor waterzuiveringscollectieven, laat Agrozone weten.

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 12°
  50 %
Meer weer