Leerdammer verhoogt weidepremie naar 2 euro

Kaasproducent Royal Bel Leerdammer verhoogt met ingang van 2017 de premie voor weidemelk van 0,65 euro naar 2 euro per 100 kilo.

Leerdammer+verhoogt+weidepremie+naar+2+euro
© Twan Wiermans

Met de weidepremie wil Leerdammer het aandeel weidemelk voor de productie van kaas verder vergroten. In een persverklaring meldt de kaasmaker dat al veel melkveehouders die leveren aan Leerdammer, volledige weidegang toepassen. Doel is uiteindelijk om alleen nog Leerdammerkaas te maken van weidemelk.

Leveranciers van weidemelk krijgen de weidepremie maandelijks uitbetaald. De melk van niet-weidende melkveehouders wordt apart opgehaald en wordt verwerkt in andere producten.

Natuurlijk karakter

Manager melkvoorziening Theodoor Bos stelt dat veel retailers en consumenten waarde hechten aan het natuurlijke karakter van hun zuivelproducten. 'Een van de aspecten die zij verbinden aan ‘natuurlijk’ is het weiden van melkkoeien.'

Volgens Bos speelt dit al langer op de Nederlandse markt. 'Maar ook in voor ons belangrijke exportlanden zien we deze consumentenbehoefte toenemen. Met het initiatief om Leerdammer alleen van weidemelk te gaan maken, versterken we de positie van het merk Leerdammer in onze afzetlanden.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    14° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 7°
    70 %
Meer weer