Bayer+biedt+bijna+50+miljard+euro+voor+Monsanto
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Bayer biedt bijna 50 miljard euro voor Monsanto

Persbureau Bloomberg meldt vanochtend dat Bayer het overnamebod op Monsanto heeft verhoogd tot bijna 50 miljard euro.

Tussen beide partijen zijn al enkele maanden fusiegesprekken gaande. Volgens Bloomberg komt het bod van Bayer overeen met 114 euro per aandeel Monsanto. Het is inmiddels het vierde bod dat Bayer uitbrengt op Monsanto. Het Duitse concern startte in mei de onderhandelingen met een eerste bod van bijna 48 miljard euro.

Beide concerns hebben volgens ingewijden tevens afgesproken dat Bayer aan Monsanto een bedrag van 1,8 miljard euro betaald voor het geval de deal zou afketsen vanwege mededingingsbezwaren. De overname van Monsanto door Bayer zou de grootste ooit zijn van een Duits bedrijf.

Na de geruchten over het verhogen van het overnamebod stegen op de internationale beurzen later deze ochten de aandelen voor zowel Bayer als Monsanto.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  12° / 6°
  40 %
 • Woensdag
  12° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  13° / 8°
  70 %
Meer weer