Brussel wil meer weten over fusie tussen Dow en Dupont

De Europese Commissie heeft meer tijd nodig om een definitief oordeel te geven over de voorgenomen fusie tussen Dow en Dupont. De deadline van 11 januari 2017 wordt vrijwel zeker niet gehaald. Een nieuwe termijn wordt binnenkort vastgesteld.

Brussel+wil+meer+weten+over+fusie+tussen+Dow+en+Dupont
© Peter Smit

Dat blijkt uit mededelingen van de Europese Commissie. In augustus is het onderzoek gestart naar de gevolgen van samengaan van de twee chemische bedrijven. Daarbij wordt onder meer gekeken naar effecten op de markt voor gewasbeschermingsmiddelen en op het gebied van zaadveredeling.

Inmiddels is duidelijk dat meer informatie nodig is. Die wordt opgevraagd, maar het kan nog wel even duren voordat alles binnen is. Onduidelijk is wat de gevolgen zijn voor de voortgang van de fusie. Dow en Dupont doen er laconiek over.

Drie ondernemingen

Het nieuw te vormen bedrijf DowDuPont zou met een marktwaarde van 130 miljard dollar na het Duitse BASF het grootste chemieconcern ter wereld worden. Het is de bedoeling dat het gefuseerde bedrijf zich op termijn opsplitst in drie aparte ondernemingen, met als specialisaties landbouw, chemische grondstoffen en speciale chemicaliën.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  8° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  10 %
Meer weer