Provincie: denk mee over verbinding A8-A9

Provincie Noord-Holland roept burgers op om mee te denken over het ontwerpen voor de potentiële verbindingstracés A8-A9.

Provincie%3A+denk+mee+over+verbinding+A8%2DA9
© IJmondiaan

Hiervoor wordt maandag 5 september aan de Dorpsstraat in Assendelft speciaal een unit ingericht. De inbreng van bewoners is onmisbaar bij het uitwerken van de ontwerpen, stelt de provincie.

Kaart op tafel

Op dinsdagmiddag en –avond lichten ontwerpers met de kaart op tafel toe met welke ontwerpuitdagingen zij geconfronteerd worden en welke oplossingen zij zien. Hiervoor doen zij ook een beroep op de lokale kennis van bewoners.

Er zijn in totaal drie tracés in beeld voor een verbinding tussen de A8-A9: de Heemskerkvariant en de 0+-variant, beiden door de provincie aangedragen, aangevuld door de Golfbaan-variant, mede op aandringen van LTO Noord-afdeling Noordzeekanaalgebied.

Te weinig tijd

Naar verwachting moet de aanvullende studie hiernaar in december zijn afgerond. 'Drie maanden lijkt ons veel te weinig tijd', zegt afdelingsvoorzitter Wouter Hartendorf van LTO Noord. 'Zeker nu er ook nog een derde variant moet worden doorgerekend, waarmee we uiteraard wel blij zijn.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer