Drie genomineerden ZLTO Initiatiefprijs 2016

Zorgboerderij Giersbergen, coöperatie Beerze Boeren Collectief en Uitbanning BVD (Bovine Virus Diarree) zijn de drie genomineerden voor de ZLTO Initiatiefprijs en ZLTO Publieksprijs 2016. Dat maakte ZLTO-directeur Elies Lemkes vrijdagmiddag bekend tijdens het symposium 'Brabant, slimste boerenland' van ZLTO en Rabobank.

Zorgboerderij Giersbergen, aan de rand van de Loonse en Drunense Duinen, is een dagbesteding voor ouderen. De belevingsgerichte zorg garandeert een uitstekende leefkwaliteit, zonder hoge kosten en heeft zeer positieve effecten op mensen met dementie.

Beerze Boeren Collectief is een coöperatie van boeren en burgers in het stroomgebied van de Kleine Beerze. Ze zijn samen eigenaar van landbouwgronden en maken over het gebruik ervan afspraken in het belang van milieu, bodembeheer en biodiversiteit.

BVD

Een aantal Zeeuws-Vlaamse rundveehouders wil de virusinfectie BVD (Bovine Virus Diarree) binnen enkele jaren uitbannen. Samen met dierenartsen in de regio hebben zij een uitgebreid controlesysteem ontwikkeld om de ziekte te bestrijden. Uitbanning van het virus leidt niet alleen tot verbetering van de diergezondheid, het levert ook minder behandelkosten op.

Wie er met de prijzen vandoor gaat, wordt tijdens de Dutch Agri Food Week, die plaatsvindt van 12 tot en met 25 oktober, bekend.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  21° / 11°
  20 %
 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
Meer weer