LTO+start+kennisnetwerken+kalveropfok
Nieuws
© eigen foto

LTO start kennisnetwerken kalveropfok

Na een succesvolle pilot in de Gelderse Vallei gaat LTO Nederland dit najaar samen met verschillende zuivelorganisaties, waaronder FrieslandCampina, in heel Nederland 21 regionale kennisnetwerken over kalveropfok organiseren.

De gezondheid en het welzijn van het jongvee zijn van groot belang voor het rendement van het melkveebedrijf en het imago van de melkveehouderij. Een goede opfok nu, zorgt straks voor een sterke, duurzame melkkoe met een lange levensduur, stelt LTO.

Doel van de kennisnetwerken is om tijdens twee bedrijfsbezoeken kennis en ervaringen uit te wisselen met kalverhouders. De eerste bijeenkomst vindt plaats op een melkveebedrijf. De tweede bijeenkomst van het kennisnetwerk wordt georganiseerd bij een kalverhouder. Deskundigen, waaronder dierenartsen en jongveespecialisten, zullen de laatste inzichten op het gebied van diergezondheid en –welzijn delen.

Aanmelden

De kennisnetwerken starten dit najaar en worden georganiseerd door de regionale LTO’s (LTO Noord, ZLTO en LLTB). Aanmelden kan tot 21 oktober (vol=vol) via de regionale LTO-organisatie. Voor leden van LTO is deelname gratis. Voor niet-leden bedragen de kosten 50 euro.

LTO Noord- gebied:
Aanmelden voor Melkveehouders
Aanmelden voor kalverhouders

ZLTO-gebied:
Aanmelden voor melkveehouders
Aanmelden voor kalverhouders

Melkveehouders uit het LLTB-gebied kunnen zich aanmelden via een email aan kridderbeks@lltb.nl.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  22° / 6°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer