5 miljoen euro extra voor sanering asbestdaken

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu trekt dit jaar 5 miljoen euro extra uit voor de subsidiëren van de sanering van asbestdaken. De beschikbare 10 miljoen euro is nu al op, meldt staatssecretaris Sharon Dijksma.

Ze schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat er veel gebruik wordt gemaakt van de subsidieregeling asbestdaken. Om geen aanvragers teleur te hoeven stellen, gaat het subsidieplafond voor 2016 van 10 maar 15 miljoen euro. ‘Ik wil voorkomen dat aanvragers tot volgend jaar zouden moeten wachten voordat subsidie verleend wordt’, aldus Dijksma.

Het extra geld dat nu beschikbaar komt, zal de komende jaren mogelijk gekort worden op de subsidieregeling. De staatssecretaris meldt in haar brief dat voor de subsidieregeling in totaal tenminste 75 miljoen beschikbaar blijft.

Regeling stimuleert sanering

‘Ik ben erg blij dat de regeling zo goed blijkt aan te slaan’, aldus Dijksma. ‘Dit geeft aan dat de subsidieregeling inderdaad het saneren van asbestdaken stimuleert.’ De steun van I&M is niet gekoppeld aan de plaatsing van zonnepanelen, maar is een tegemoetkoming in de kosten van het opruimen van asbest.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer