Van Dam zegt onderzoek naar lagere keuringskosten varkenssector toe

Staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) onderzoekt een mogelijke verlaging van de keuringskosten en een efficiëntere uitvoering van keuringen binnen de Europese wetgevingskaders en binnen het ketenkwaliteitssysteem Holland Varken.

Van+Dam+zegt+onderzoek+naar+lagere+keuringskosten+varkenssector+toe
© Twan Wiermans

Van Dam schrijft dat in antwoord op vragen vanuit de Tweede Kamer. Het betreft hier de mogelijkheden om gegevens van private kwaliteitssystemen en private certificering te benutten bij het effectief en efficiënt inrichten van risicogebaseerd toezicht door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Na het ontwikkelen en implementeren van het ketenkwaliteitssysteem Holland Varken door het bedrijfsleven in 2016 wordt nagegaan of door een goed werkend en geborgd ketenkwaliteitssysteem de procedures van keuringen en inspecties op een andere en goedkopere wijze kunnen worden ingericht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  1° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer