Van+Dam+zegt+onderzoek+naar+lagere+keuringskosten+varkenssector+toe
Nieuws
© Twan Wiermans

Van Dam zegt onderzoek naar lagere keuringskosten varkenssector toe

Staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) onderzoekt een mogelijke verlaging van de keuringskosten en een efficiëntere uitvoering van keuringen binnen de Europese wetgevingskaders en binnen het ketenkwaliteitssysteem Holland Varken.

Van Dam schrijft dat in antwoord op vragen vanuit de Tweede Kamer. Het betreft hier de mogelijkheden om gegevens van private kwaliteitssystemen en private certificering te benutten bij het effectief en efficiënt inrichten van risicogebaseerd toezicht door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Na het ontwikkelen en implementeren van het ketenkwaliteitssysteem Holland Varken door het bedrijfsleven in 2016 wordt nagegaan of door een goed werkend en geborgd ketenkwaliteitssysteem de procedures van keuringen en inspecties op een andere en goedkopere wijze kunnen worden ingericht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 12°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 12°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer