Kwaliteit Chinese zuivel verbetert

Als gevolg van scherpere regels en strengere controles is de kwaliteit van Chinese zuivel in de afgelopen acht jaar aanmerkelijk verbeterd. Dat stelt de Dairy Association of China (DAC).

Uit controles bleek vorig jaar 99,5 procent van de zuivelproducten aan de normen te voldoen. Ook zijn volgens het rapport van de DAC in de afgelopen acht jaar geen additieven, zoals melamine, ontdekt. Dat schrijft het Chinese Xinhau.

'Binnenlandse melkproducten lijken het veiligste voedsel in China', zei Wang Jiaqi, ambtenaar bij het ministerie van Landbouw en onderzoeker bij de Chinese Academy of Agricultural Sciences, tijdens een persconferentie over het rapport.

Vertrouwen herwinnen

Dit was het eerste rapport dat de DAC openbaar maakte. China probeert het vertrouwen van het publiek, dat door schandalen was gekneusd, te herwinnen.

In 2008 leverde de toonaangevende zuivelaar Sanlu Group babymelk met het giftige melamine. Zes baby's overleefden dit niet, duizenden werden ernstig ziek.

Vorig jaar produceerde China 38,7 miljoen ton melkproducten, 4,8 procent van de totale wereldproductie. Het land is de derde grootste producent ter wereld, na India en de Verenigde Staten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer