Achttien boeren willen landschappelijk bouwen in Noord-Groningen

Achttien boeren in Noord-Groningen hebben zich tot nu toe aangemeld voor het pilotproject Agrarisch Landschappelijk Bouwen van Agrarisch natuur en landschapsvereniging Wierde en Dijk. Vijf boeren kunnen maximaal 31.000 euro subsidie krijgen voor hun plannen.

Pieke Stevens van Wierde & Dijk vindt de belangstelling overweldigend. 'Er zijn vaker van dit soort projecten geweest, toen konden ze met pijn en moeite vijf boeren bij elkaar krijgen. Dit project is ingestoken vanuit de boeren zelf. Daar is goed naar geluisterd.'

De plannen zijn van aanpassingen van schuren tot herbouw van loodsen tot complete nieuwbouw. 'Er zitten heel leuke ideeën bij waar zowel is gelet op de agrarische bedrijfsvoering als inpassing van het landschap.' Vijf boeren kunnen meedoen aan de tweejarige pilot. Zij kunnen voor het inschakelen van een architect maximaal 6.000 euro ontvangen. Daarbovenop krijgen ze maximaal 25.000 euro subsidie voor de meerkosten bij de bouw.

Wanneer deze pilot slaagt, wil Wierde & Dijk een fonds voor agrarisch landschappelijk bouwen oprichten. De ambitie is de realisatie van zo'n vijftig tot honderd agrarische gebouwen onder architectuur in Noord-Groningen. Tot 15 september kan een subsidieaanvraag worden ingediend. Van tevoren is een intakegesprek met Wierde & Dijk noodzakelijk.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer