Hollands glorie op Zomerbloemententoonstelling

De traditionele nationale zomerbloemententoonstelling (NZBT) bereidt zich voor op de inschrijvingen van telers voor de NZBT-keuring. De tentoonstelling vindt plaats van 8 tot en met 11 september in Naaldwijk.

Deze keuring is net als voorgaande jaren de basis van de tentoonstelling en heeft dit jaar als thema ‘Hollands Glorie’. De themabloem is dit jaar Hydrangea, de (snij-)hortensia.

Telers die mee willen doen aan de keuring ontvangen binnen enkele dagen de benodigde documenten daarvoor via FloraHolland. Belangrijke criteria voor de NZBT-keuring zijn de gelijke lengte van de stelen, de gelijkheid van de bloemen en de juiste rijpheid.

Zo moet, tijdens de keuring, bij enkelbloemige soorten de bloem gesprongen zijn, terwijl bij meerbloemige soorten minimaal een derde van het aantal aanwezige bloemen volledig in bloei moet staan.

Bloemist Award

Nieuw bij de keuring is de 'Mijn Bloemist Award' van de VBW (Vereniging Bloemist Winkeliers) voor het meest onderscheidende product in de tentoonstelling.

Ook de 'Meesterteler Award' voor het kwalitatief beste product en de 'VGB Award' van de Vereniging van Groothandelaren in Bloemisterijproducten eveneens voor het meest onderscheidende product in de tentoonstelling behoren weer tot de te winnen prijzen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer