Minder+suiker+in+eigenmerkproducten+AH
Nieuws
© Albert van Heijn

Minder suiker in eigenmerkproducten AH

Supermarktketen Albert Heijn (AH) verlaagt het suikergehalte in eigenmerkproducten.

Vanaf eind dit jaar liggen er meer dan honderd producten van het eigen merk in de schappen, die tussen de 10 en 40 procent minder suiker bevatten.

Het gaat vooral om producten die vaak door gezinnen worden gekocht, zoals yoghurt, vla, ketchup en koekjes. Ook worden er de komende weken nieuwe producten toegevoegd, zoals Griekse yoghurt voor kinderen zonder toevoeging van suiker.

Frisdrank

Bij het frisdrankschap komt een informatiewijzer, waarop supermarktklanten kunnen lezen hoeveel calorieën en suikers er in een drankje zitten. Klanten kunnen ook zien op welke wijze de drank is gezoet: met suiker, met gebruik van kunstmatige zoetstoffen of door het toevoegen van zoetstoffen van natuurlijke oorsprong.

'Steeds meer consumenten gaan bewuster met suiker om. Daarom heeft Albert Heijn zijn assortiment onder de loep genomen en zijn we gestart met een flinke suikerreductie', zegt Marit van Egmond, directeur merchandising & sourcing bij Albert Heijn.

Weer

 • Woensdag
  18° / 11°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  22° / 11°
  40 %
Meer weer