Minder suiker in eigenmerkproducten AH

Supermarktketen Albert Heijn (AH) verlaagt het suikergehalte in eigenmerkproducten.

Minder+suiker+in+eigenmerkproducten+AH
© Albert van Heijn

Vanaf eind dit jaar liggen er meer dan honderd producten van het eigen merk in de schappen, die tussen de 10 en 40 procent minder suiker bevatten.

Het gaat vooral om producten die vaak door gezinnen worden gekocht, zoals yoghurt, vla, ketchup en koekjes. Ook worden er de komende weken nieuwe producten toegevoegd, zoals Griekse yoghurt voor kinderen zonder toevoeging van suiker.

Frisdrank

Bij het frisdrankschap komt een informatiewijzer, waarop supermarktklanten kunnen lezen hoeveel calorieën en suikers er in een drankje zitten. Klanten kunnen ook zien op welke wijze de drank is gezoet: met suiker, met gebruik van kunstmatige zoetstoffen of door het toevoegen van zoetstoffen van natuurlijke oorsprong.

'Steeds meer consumenten gaan bewuster met suiker om. Daarom heeft Albert Heijn zijn assortiment onder de loep genomen en zijn we gestart met een flinke suikerreductie', zegt Marit van Egmond, directeur merchandising & sourcing bij Albert Heijn.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 11°
  20 %
 • Maandag
  20° / 11°
  45 %
 • Dinsdag
  23° / 11°
  20 %
Meer weer