Leden informeren vooral naar betalingsrechten en fosfaatrechten

Het Informatiecentrum heeft in het tweede kwartaal van 2016 ruim 2.300 telefoontjes en e-mails van leden verwerkt. De besproken onderwerpen waren gevarieerd, maar een aantal onderwerpen kwam vaak voorbij. In deze top vijf belichten wij de meestbesproken onderwerpen.

De meestbesproken onderwerpen zijn met name de betalingsrechten: de betalingsrechten waarover afspraken zijn gemaakt in een private overeenkomst zijn niet allemaal correct toegewezen. Leden geven ook aan nog geen uitbetaling te hebben ontvangen en vragen daarnaast naar de inzet van LTO. De Gecombineerde opgave 2016 is aanleiding voor vragen over de voorwaarden en overdracht.

Fosfaatrechten

De leden informeren ook geregeld naar de fosfaatrechten. De vragen hebben vooral betrekking op een mogelijke knelgevallenregeling, de wijze van vaststelling van de rechten, de generieke korting en de standpunten van LTO. Daarnaast vraagt een aanpassing van het wetsvoorstel grondgebonden groei om uitleg voor degenen die ten opzichte van 2014 grond zijn kwijtgeraakt. Leden informeren ook naar de achtergronden van het pachtakkoord.
Andere veelbesproken onderwerpen zijn het pachtprijzenbesluit, pacht van terreinbeherende organisaties en het trekkerrijbewijs. Leden vragen naar het bijschrijven en het omwisselen van een trekkercertificaat en over een mogelijke tegemoetkoming van Colland in de kosten voor een opleiding. Tot slot, als laatste van deze top vijf, waren er vragen over asbestsanering en subsidies.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer