Gastbedrijf kalveropfok gezocht

Na een succesvolle pilot in de Gelderse Vallei gaat LTO Nederland samen met de zuivelorganisaties door het hele land kennisnetwerken organiseren over kalveropfok.

Duurzaamheid van het vee is een steeds belangrijker item in de sector. Met name de opvang van jonge kalveren is een duidelijk aandachtspunt geworden. Gezonde kalveren zijn van belang voor de melkveehouder en voor de kalverhouder. Hoe gezonder de kalveren, hoe beter het rendement dat ze opleveren. Ongeacht of dat nu is als melkkoe of als vleeskalf.
Door middel van twee bijeenkomsten, één waarbij het netwerk op bezoek gaat bij een melkveehouder en het tweede bezoek bij een kalverhouder, kunnen de deelnemers leren van elkaar en ervaren hoe het is op een bedrijf uit een andere sector. De bijeenkomsten vinden verspreid over heel Nederland plaats.

Voordelen

Deelnemen als gastbedrijf levert meerdere voordelen op:
Opgeven als gastbedrijf kan tot uiterlijk dinsdag 2 augustus. Beschermende overkleding voor alle gasten wordt verzorgd en onkostenvergoeding is beschikbaar.
Dus bent u een kalverhouder die geïnteresseerd is in het verbeteren van de sector en die graag zijn staldeuren opent voor maximaal twintig collega's? Meld u dan nu aan via fsvisscher@kalverhouderij.nl.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    11° / 1°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
Meer weer