Naturalis en Greenport zien samenwerking

Er liggen belangrijke kansen voor samenwerking tussen Naturalis Biodiversity Center en de regionale greenports. Beiden gaan deze kansen met verkennen.

Naturalis+en+Greenport+zien+samenwerking
© Naturalis

Klaas-Jan van der Bent, wethouder van gemeente Katwijk en bestuurder van Greenport Duin- en Bollenstreek, neemt hier namens de andere regionale greenports het voortouw in. 'Er lijkt veel mogelijk op het gebied van kennis en innovatie.'

Het gezamenlijke doel is dat er in het najaar een concreet plan ligt over hoe de tuinbouwsector en Naturalis meer met elkaar kunnen samenwerken. 'Naturalis heeft kennis waarmee we antwoord kunnen geven op vragen uit de markt.'

DNA Waterscan

Naturalis werkt aan de ontwikkeling van een DNA Waterscan. Dat is een scan die de biodiversiteit in het oppervlaktewater laat zien via DNA barcoding, een snelle en efficiënte soortbepaling aan de hand van een specifiek stukje DNA.

Ook in de tuinbouw zou deze technologie toegepast kunnen worden, bijvoorbeeld bij de analyse van de hoeveelheid voedingstoffen die na recirculatie door de kas weer moeten worden aangevuld.

Schat

Naturalis beschikt over een indrukwekkende collectie van circa veertig miljoen planten en dierensoorten, waaronder de oudst bewaard gebleven tomaat ter wereld die dateert uit 1542.

Deze bewaarde planten en vruchten bieden een schat aan informatie voor de tuinbouw. Zo zijn er eigenschappen bij gekweekte plantensoorten verloren gegaan, zoals droogte- of plaagresistentie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  26° / 13°
  0 %
 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
Meer weer