Regio Rotterdam zoekt agrariërs voor korte ketens

Regio+Rotterdam+zoekt+agrari%C3%ABrs+voor+korte+ketens
© Nieuwe Oogst

Waarom deze masterclass?

In de masterclass kunnen agrarische ondernemers onderzoeken welke mogelijkheden een korte keten kan hebben voor hun bedrijf. De cursus speelt in op de trend dat steeds meer voedselproducenten uit de Rotterdamse regio contact zoeken met de stad voor rechtstreekse afzet.
Anderzijds is er de groeiende interesse bij stedelingen voor regionale versproducten, waarbij de herkomst en werkwijze van de boer of tuinder bekend is.

Wie organiseert de masterclass?

Gemeente Rotterdam is de initiatiefnemer en trekker van de masterclass en organiseert deze samen met de gemeenten Krimpenerwaard, Molenwaard, Midden-Delfland en Westland en Wageningen UR.

Hoe ziet het programma er dit keer uit?

Tussen 9 september en 24 maart werken deelnemers in zeven sessies aan het verbeteren van hun businessmodel. Ze leren nieuwe manieren vinden om hun producten en diensten af te zetten in de stad en ontdekken waar de interesse van consumenten naar uitgaat.
De deelnemers maken een citytrip langs vernieuwende foodconcepten en krijgen de kans om een week een pop-upstore in de Markthal te runnen. In die gelegenheid kunnen ze via contacten met consumenten leren wat er in de markt leeft.
Naast huiswerkopdrachten krijgen de deelnemers hulp van onder meer studenten van Hogeschool InHolland.

Wat is de oogst van vorig seizoen?

Voor een aantal deelnemers bracht de masterclass een doorbraak in hun zoektocht. Zo besloot glasgroenteteler Chris den Ouden uit Poortugaal om het lidmaatschap van zijn telersvereniging op te zeggen, omdat die hem in de weg stond bij het zelf vermarkten. Nu verkoopt hij diverse groentensoorten zelf aan lokale afnemers en zijn er workshops van een cateraar in zijn kas.
Coöperatie Delflandshof uit Midden-Delfland zette dankzij de cursus de definitieve stap naar de productie van een eigen local-for-local zuivelmerk. Ze leerden om klein te beginnen en kwamen in contact met een nuttige partner.

Hoe kan men zich aanmelden?

Het Foodcluster organiseert op 6 juli een informatiebijeenkomst bij HotspotHutspot Lomba in Rotterdam. Deelname kost 500 euro en er is ruimte voor twintig ondernemers.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer