Bartelds+kandidaat+voorzitter+LTO+Noord
Nieuws
© LTO Noord

Bartelds kandidaat voorzitter LTO Noord

Het Algemeen Bestuur van LTO Noord heeft Jakob Bartelds voorgedragen aan de Ledenraad als kandidaat voor de voorzittersfunctie. Dat is maandagmiddag bekendgemaakt. Bartelds is een zeer ervaren bestuurder en geen onbekende binnen de agrarische wereld.

Ook binnen LTO Noord is de heer Bartelds actief geweest als bestuurder. Op 30 juni beslist de Ledenraad van LTO Noord over zijn benoeming.

Bartelds (58) is getrouwd met Nicole en samen hebben zij drie kinderen. Het gezin woont in Tweede Exloërmond (Drenthe).

Pluimveehouderij

Met twee neven heeft hij een akkerbouwbedrijf met een veenkoloniaal bouwplan van 400ha. Daarnaast is hij eigenaar van een Pluimveehouderij met 26.000 Freiland kippen.

De kandidaat voorzitter neemt een brede bestuurlijke ervaring mee naar LTO Noord. Zo is hij lid van het Dagelijks Bestuur van Waterschap Hunze & Aa’s, en vanuit die functie portefeuillehouder Financiën en tevens loco-Dijkgraaf.

Bij Cosun is hij voorzitter van de Raad van Toezicht. Bij verzekeringsmaatschappij Agriver is hij bestuursvoorzitter. Tevens is hij lid van het bestuur van Fagoed.

Profielschets

Gelet op zijn persoonlijkheid, kennis en bestuurlijke ervaring is het Algemeen Bestuur ervan overtuigd dat Jakob Bartelds de bestuurlijke leiding van LTO Noord op zich kan nemen. Jakob Bartelds voldoet aan de profielschets en door zijn ervaring binnen LTO Noord, LTO Nederland en zijn bestuurlijke netwerk, is hij direct inzetbaar.

In het proces van versterking van LTO Noord, de bestuurlijke regiovorming en ook de modernisering binnen LTO Nederland kan hij zorgen voor stabiliteit en continuïteit. En voor een gedragen ontwikkeling en vernieuwing van onze vereniging, aldus het bestuur.

Daarnaast is het bestuur van mening dat hij een gezaghebbende vertegenwoordiger kan zijn van LTO Noord zowel binnen als buiten de organisatie. Dit is van belang voor de ontwikkeling van een sterke organisatie met goede resultaten en inzet op ledenbinding.

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer