Budget Topsector Tuinbouw schiet tekort

Bij Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen (T en U) zijn 170 onderzoeksideeën ingediend die voor subsidie in aanmerking willen komen. Het budget is met dit aantal aanvragen vier maal overtekend.

Voor Topsector T en U is in 2017 ongeveer 5 miljoen euro beschikbaar. Met de 170 ingediende ideeën zou komend jaar in totaal 20 miljoen euro publiek geld zijn gemoeid. De sector zet daarnaast zelf ruim 15 miljoen euro in.

Bij deze vijfde 'Call' van Topsector T en U konden bedrijven hun projectideeën voor kennis en innovatie indienen. Daarbij moest het gaan om projecten die samen met kennisinstellingen worden uitgevoerd in een publiek-private samenwerking.

Spreiding

De spreiding van de ideeën over de innovatiethema's van de Topsector T en U levert hetzelfde beeld als voorgaande jaren op: uitgangsmaterialen en plantgezondheid zijn sterk vertegenwoordigd.

Het aantal projectideeën gericht op consument en keten en consument en gezondheid blijft wat achter.

Kas als Energiebron

De voorstellen op het gebied van energie en CO2 worden via een aparte oproep van Kas als Energiebron ingediend.

Gezien het beschikbare budget van 5 miljoen euro zullen ongeveer 45 voorstellen kunnen worden gehonoreerd, aldus Topsector T en U.

Behoefte aan onderzoek

Voorzitter Nico van Ruiten van LTO Glaskracht Nederland is blij met het aantal ingediende ideeën. 'In het innovatieve tuinbouwcluster wordt de behoefte aan onderzoek sterk gedeeld.'

Achter die ideeën zitten volgens hem ondernemers die in gewascoöperaties, ondernemersgroepen of andere collectieven, vaak samen met onderzoekers van kennisinstellingen tot projecten komen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer