Bevingsbestendigere stal Groningen gewild

Er is veel animo voor nieuwe agrarische gebouwen in het aardbevingsgebied van Groningen. Voor de nieuwbouwregeling van de NAM hebben zich in amper een half jaar tijd vijftig boeren gemeld.

Bevingsbestendigere+stal+Groningen+gewild
© Geert Job Sevink

Eenzelfde aantal heeft interesse in het programma 'Groninger schuren en stallen' dat LTO Noord samen met NAM Agroteam heeft ontwikkeld.

Nieuwbouwregeling

Albert van Burgsteden van het NAM Agroteam spreekt van een substantieel aantal deelnemende boeren, met name als het gaat om de nieuwbouwregeling. Het zijn boeren die geen schade door aardbevingen hebben, maar wel aardbevingsbestendiger willen bouwen.

Voor het programma 'Groninger schuren en stallen' is ook veel interesse. Zo'n vijftig boeren meldden zich hiervoor aan.

Het programma is een methodiek om de schade aan dikwijls verouderde en niet functionele bedrijfsgebouwen niet te gaan uitkeren voor herstel, maar samen met andere uitkeringen te besteden aan aardbevingsbestendiger, in het landschap passende verantwoorde nieuwbouw met oog voor cultuurhistorie.

Nationaal Coördinator Groningen

LTO Noord Groningen voert gesprekken met Nationaal Coördinator Groningen, Rabobank en Economic Board Groningen over de mogelijkheden van samenwerking als het gaat om financieringsvormen. Naar verwachting komt hierover binnenkort duidelijkheid.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer