De Slanke Bourgondiër valt in de prijzen

De Slanke Bourgondiër is tijdens het Pluimveesymposium Vlees in Eersel uitgeroepen tot winnaar van de Innovatieprijs Vlees.

De+Slanke+Bourgondi%C3%ABr+valt+in+de+prijzen
© Nieuwe Oogst

Bijna de helft van de bezoekers van het symposium koos uit de drie genomineerde deelnemers de De Slanke Bourgondiër als meest innovatieve idee.

Tweede werd de Finse Driehoek, een transparante samenwerking en kennisdeling tussen vleeskuikenhouders, voerfabriek en premixfabrikant.

Als derde kozen de deelnemers de Strooiselgenerator. Dat is een machine om de kwaliteit van het strooisel gedurende de ronde op peil te houden.

Kalkoenhouders

De Slanke Bourgondiër is een initiatief van een dertig kalkoenhouders. Sinds 2006 worden in Nederland geen kalkoenen meer geslacht. Om de afzet te waarborgen, zetten de kalkoenhouders via dit concept af.

Theo Coumans, voorzitter kalkoenhouders LTO: 'Als de consumptie van 1 kilo kalkoenenvlees per persoon in Nederland stijgt naar 2 kilo zijn we met de Nederlandse producenten zelfvoorzienend. We zijn de enige die wekelijks vers kalkoenvlees kunnen leveren.'

Snelst groeiend

Willem Treep van Willem & Drees haalde in zijn presentatie De Slanke Bourgondiër aan als mooi voorbeeld van directe verkoop aan de consument. Volgens Theo Coumans is kalkoenvlees wereldwijd de snelst groeiende pluimveesector.

Het vierde Pluimvee Symposium Vlees werd georganiseerd door Coppens Diervoeding en Pluimveeweb. Het Pluimvee Symposium Vlees werd 25 mei gehouden op de Venco Campus in Eersel.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer