Beter+zien+door+glas+ei%2Dzuiveldrank
Nieuws
© Pieter Stokkermans

Beter zien door glas ei-zuiveldrank

Zuiveldrank op basis van speciale eierdooiers verbetert het zicht. Dat meldt het wetenschappelijk tijdschrift voor de oogheelkunde, Journal of Ophthalmology.

Het Limburgse bedrijf van Jos Nelissen maakt de zuiveldrank MacuView. Newtricious ontwikkelde de zuiveldrank in samenwerking met de Universiteitskliniek voor Oogheelkunde in Maastricht en de Wageningen Universiteit.

Het drankje verbetert de gezichtsscherpte, remt de ontwikkeling van macula degeneratie.

Proefpersonen

Verder heeft het drankje een positief effect op het aanpassingsvermogen van de ogen bij wisselingen van licht en donker. Dat vergeleken met een verslechtering bij de proefpersonen die niets hadden gebruikt.

Ongeveer 1,4 miljoen Nederlanders hebben een oogaandoening en bijna 80 procent ondervindt enig verlies van zicht.

Slechtziendheid

De meest voorkomende oorzaak van ernstige slechtziendheid is macula degeneratie. Een van de oorzaken van het ontstaan daarvan is een tekort aan luteïne.

Het drankje Macuview is onderzocht bij vierhonderd proefpersonen in vier klinische studies. Een vijfde wetenschappelijke studie in ziekenhuizen en universiteiten in de Verenigde Staten, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Nederland is bijna afgerond.

Voer

Basis van de zuiveldrank MacuView zijn de eierdooiers van verrijkte eieren. De kippen krijgen voer waar natuurlijke essentiële stoffen aan zijn toegevoegd. onder andere afkomstig van in Drenthe geteelde Afrikaantjes (Tagetes).

De eieren zijn daardoor onder meer rijk aan zeaxanthine, luteïne en het omega-3 vetzuur DHA. Deze stoffen zijn van wezenlijk belang voor het centrale scherpe zien.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  19° / 8°
  20 %
 • Zondag
  20° / 10°
  40 %
 • Maandag
  17° / 12°
  70 %
Meer weer